http://stars.glavred.info/?/articles/20 … /131328-17
Анастасія Приходько: «Лобода ніколи не спатиме спокійно, адже вона – піді мною»
06.07.09 13:13, Катерина Константинова, журнал «Главред»
Ледве вщухли скандали довкола Євробачення-2009 у Білокам’яній, як одна з фігуранток усіх тих подій, киянка Настя Приходько, вже гордо підняла голову й заявила (зокрема в цьому ексклюзивному інтерв’ю): через рік, мовляв, докладу всіх зусиль, аби на наступному Євробаченні представляти свою батьківщину – Україну.
Також Настя розповіла, як її підтримував на Євробаченні лікар Курпатов, як оцінив її номер Костянтин Ернст, чи триватиме співпраця з Костянтином Меладзе, а також про український прапор і Лободу.
Ваш майбутній, доволі масштабний всеукраїнський тур – це для вас уперше?
Так, починаю тур із Полтави, потім будуть Харків, Луганськ, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Запоріжжя, Донецьк, Сімферополь… Загалом проведемо 50 концертів. Це – уклін людям, усій Україні, яка дала мені 12 балів на Євробаченні. Усім тим, хто за мене вболівав. Тур триватиме впродовж трьох літніх місяців. Виступатиму з Марком Тішманом – учасником нинішніх «Двох зірок». У програмі – близько 15 моїх пісень.
А на якому етапі переговори з переможцем Євробачення-2009 Олександром Рибаком?
Хочу запросити Олександра на концерт, який має відбутися в липні в Києві, поки що переговори тривають. У нього багато зобов’язань після перемоги. Тому спочатку обумовлювали одні дати, а зараз чекаємо чіткого підтвердження на інші. Але бажання виступити в Києві у нього є.
Чи приділятиме вам зараз увагу ваш продюсер Костянтин Меладзе, адже він став ще й музичним продюсером «Фабрики зірок» на Новому каналі?
Улітку проходитиме тур. А «Фабрика» – в листопаді. Звісно, мені цікаво подивитися на молодих, адже я сама була серед них. Ми вже обговорювали цю тему. Думаю, все буде гаразд і нічого не зміниться. Адже я теж доволі ревно ставлюся до цього.
Які плітки були про вас у ЗМІ або деінде, пов’язані з Євробаченням?
Було багато пліток. Остання – роман із Дмитром Шепєлєвим. Багатьох чомусь це хвилює. Ми просто товаришуємо, у нас партнерські стосунки. Я його поважаю, дуже вдячна за підтримку. Коли я виступала в «Євродомі», а він був там ведучим, усі чомусь вирішили, що у нас роман. Нісенітниця!
Чи змінився ваш характер у зв’язку зі скандальними перипетіями Євробачення?
Звісно, характер загартувався. Пригадую, якою я була раніше, років зо три тому. Різниця відчутна. Я поринула в шоу-бізнес, стала і злішою, й агресивнішою. Усього потроху. Цей досвід безслідно не минає – людина міняється. Але я намагаюсь цим не перейматися, а бути такою, яка є. Адже саме завдяки тій, колишній Насті я й досягла чогось. Загалом, на зоряну хворобу не страждатиму.
Що після Євробачення вам сказав Костянтин Ернст? Йому сподобався виступ?
Костянтину Львовичу сподобався мій номер. Це чесно. Він мене навіть похвалив. Адже ясно, що після першого місця Білана Росія не повинна була перемогти. За своє 11-те я не переживаю. По-перше, мене побачила публіка. По-друге, у мене стало більше прихильників. А місця? Це не головне.
Ви самі як оцінюєте свій номер? Були недоліки?
Мені, якщо відверто, не сподобалися зачіска й макіяж. Але я не можу судити з професійного погляду, оскільки на цьому не розуміюсь. Однак усе, що відбувалось, – лише на краще.
А ідея зі старінням вам сподобалась?
О-о, над цим ретельно працювали. Ролик знімали впродовж майже 16 годин. І мені сподобався мій образ у 85 років. Не кожна жінка має можливість «побачити» себе в старості. Думаю, з мене вийде дуже агресивна бабуся! Ганятиму голубів у дворі. Тому й вирішила: ніколи не робитиму пластичних операцій. До того ж, я схожа на свою прабабусю.
Чи були присутніми в «Олімпійському» ваші рідні?
Ні, звичайно. Я попросила всіх залишитися вдома. Адже по телевізору це виглядає цікавіше. Там була лише моя найкраща подруга Емма.
У вас залишились якісь зобов’язання перед Першим російським каналом?
Так, у мене з ними контракт. Але зараз головне – Україна. Такої палкої підтримки, як, наприклад, у Львові, я не очікувала. Те ж саме – у Тернополі. Дуже вдячна Вірменії за 12 балів. Ця країна тепер назавжди в моєму серці! І ще… Величезне «спасибі» композитору Злотнику – за «0» балів, співачці Розенфельд – за «0» балів. Заздрість – погане почуття. Якщо я талановитіша, ніж вони, то це не означає, що мені треба ставити «0» балів. Будьте вище, поставте більше! Головне – народ! Він мене любить. У будь-якому разі, я все роблю чесно. Я – відкрита людина. За це я надзвичайно вдячна своїй мамі, продюсерам і друзям.
Кажуть, під час Євробачення вас підтримував відомий психолог – Андрій Курпатов. Це правда?
Так, на Євробаченні він був поруч зі мною постійно. Напевно, завдяки цьому в мене і з нервами було все гаразд, і після конкурсу «дах не поїхав».
Навіть таке буває?
Погляньте на Лободу. Вона вже цар, Бог і імператор! Ось ці всі заяви про те, що «я їду від України на Євробачення наступного року»…
А Андрій Володимирович Курпатов особисто за руку мене виводив на сцену. І постійно був поруч. Коли я дізналась про 11-те місце, трималась до кінця. А в ліфті «Олімпійського» присіла навпочіпки – і почала плакати. І так голосно. Зізнаюсь відверто, засмутилася... Курпатов обійняв мене і заспокоїв. Я відчувала, наскільки це було щиро. Потім витерла сльози, подумала: немає причини для смутку – на якому місці Патрісія Каас, Діта фон Тіз, Ендрю Ллойд Вебер? Пісня Патрісії Каас стала хітом у Європі, хоча на Євробаченні вона й посіла лише восьме місце. І скажіть, чого мені плакати? Я повернулася додому, побачила рідних. У мене в житті все чудово, є кохана людина.
Тобто ваше серце наразі не вільне?
Так. Однак зараз – творча робота, студія, постійні репетиції. Треба викладатися на всі 100%.
Відомо, що ваш брат Назар пише вірші, чи не хочете зробити спільний проект?
У моєму репертуарі буде пісня «Кохала», до якої Назар написав вірші, а я – музику. Костянтин Меладзе цей матеріал затвердив, зробив аранжування. Співатиму її на концертах під час туру.
Насте, як ви думаєте, у вас є вороги?
У Києві? Звісно ж, є. Як же без них? Ось Роман Недзельський – номер один. Ще Лобода мене дуже «любить». Також Володимир Бебешко. Вороги є у кожної людини. Але я живу за правилом: тримай друзів при собі – і ворогів утримаєш. Напевно, нецікаво жити, якщо ні з ким воювати й доводити свою правоту. До того ж, вони загартовують волю. Але людей, які мене люблять, упевнена, набагато більше – їх мільйони. Тому ці «вороги» відходять самі – на другий план. Стриманість – запорука успіху, і завжди варто бути вище. Просто слід сказати ворогові, що ти його любиш, – це його уб’є.
Ви іноді доволі суворо висловлюєтеся про деяких наших артистів, а кого все ж таки поважаєте?
Ніну Матвієнко. І досить… Вона співає серцем. А якщо ви знову про Лободу, то… Так, вважаю великим «достоїнством» розвести ноги на столі й кричати при цьому: «Be My Valentine». Тому мені з нею розмовляти і спілкуватися ні про що, ми абсолютно різні люди, вона бере силіконом, а я співаю про матір. У Москві, коли тільки розпочалося голосування, я підійшла до української команди і сказала: «Світлано, Алане, не переживайте, все буде гаразд!». Вона різко відвернулася від мене, нічого навіть не побажала. А коли була українська вечірка, всі перепитували у Світлани, чому, мовляв, не запросила Приходько? А вона відповіла: «На моїй вечірці будуть лише відомі люди». До того ж, вважаю, Лобода зганьбила український прапор, написавши на ньому: «Anticrisis girl». Це вкрай принизливо. І, очевидно, після її виступу вийшов закон, який забороняє такі дії. Антикриза не вдалася. Лобода ніколи не спатиме спокійно, адже знатиме, що вона – «піді мною». У мене 11-те місце, а у неї – 12-те.
А де ви сьогодні живете в Києві?
Не люблю тривалий час перебувати на одному місці. Постійно щось змінюю. За мною залишилася московська квартира, але мені поки що туди повертатися не хочеться. Від Москви я взагалі дуже стомилася. Люблю Росію за те, що ця країна надала мені можливість розпочати свій творчий шлях.
Євробачення – не єдиний конкурс, попереду – «Нова хвиля». Не думали про те, що можна було б і туди поїхати?
На «Новій хвилі» я явно посяду 20 місце. У мене є мета – виступити наступного року на Євробаченні від України.
Ви до майбутнього туру змінили образ?
Так, разом із волоссям «зрізала» негатив. Хочу людям подарувати все найкраще. Шоу я можу влаштувати сама, адже співаю завжди вживу.
Планів у мене безліч. Хочу зайнятися своєю лінією одягу. Шитиму тільки для себе. Мені не подобається, коли всі ходять в однакових сукнях, а потім порівнюють – на кому краще сидить. Ще в майбутньому хочу відкрити свій ресторан. Наприклад, «Поварешка Настюшка» або «АП». Там буде та кухня, яка подобається мені. Це й українські, й італійські, і грузинські страви. Узагалі, люблю поїсти, я – гурман. Щоправда, потім доводиться ходити в зал і сидіти на дієтах. Ще хочу вийти заміж, народити сина, якого назву Лука. Але жодному журналісту не скажу, коли у мене весілля.
Як можете описати свого глядача-слухача?
Аудиторія на моїх концертах різна. Від дітей до людей поважного віку. Ми нещодавно дізналися, що пісня «Мамо» – на першому місці в хіт-параді «Золотого грамофона». А це свідчить про те, що народ любить і голосує за нас. Навіть багато батьків, які не звертали уваги на своїх дітей, після цієї пісні замислилися. Вона стала соціальною композицією, а не просто «шоу».
Отредактировано Хаус (2009-07-06 16:51:55)